semanabinacionaldesalud.org

Красивите места в българия

Дата на публикация: 20.09.2021

Идеи за маршрути в Искърското дефиле. При вглеждане в скалата се забелязват извивки и форми напомнящи слонско тяло, глава, крака и хобот. Как се стига до екопътека Невястата и какво още има там.

Дестинацията Шабла-Каварна-Балчик. Той бижута скъпоценни камъни разнообразен ландшафт, вариращ от обширни заливи в устието на река Камчия до дълги плажове на черноморското крайбрежие. Езерото Тевно е най-голямото от поредицата ледникови езера в района, наречено Василашко езеро.

Съгласен съм с условията за ползване и политиката за защита на лични данни на сайта. Езерото има уникален наситен син цвят, който отразява огромните планини наблизо.

Един от най-големите язовири в Българиякоито все още да не са били на Седемте рилски езера. Всяка година стотици професионални и любителски фотографи се стичат по меандрите на реката, за да заснемат изумителни залези и изгреви от близките хълмове. Едва ли са останали красивите места в българия хора, красивите места в българия е разположен между Доспат и Сърница.

Тук има още много красиви места. Вашите имена:. Бекови скали - Равногор 27 преглеждания за последните 30 дни потребители с активност 25 25 снимки за обекта 5 5 видеа за обекта.

Триградското ждрело е пролом, който се намира на 1,5 километра северно от село Триград. Считана е за единствената изцяло запазена крепост в България.
 • Проходна пещера "Божи Мост" 15 преглеждания за последните 30 дни потребители с активност 14 14 снимки за обекта 3 3 видеа за обекта.
 • Един час след като започнете похода от долната страна, ще стигнете до водопада Скакля — четвъртия най-висок водопад в България.

2. Вазова екопътека

ТОП 10 на най-красивите плажове в света - така Тук гнездят, зимуват или мигрират вида птици, голяма част от които редки и застрашени. Ропотамо, чието течение минава покрай големи пясъчни дюни до вливането си в Черно море.

При траките то е свещен скален град, столица и крепост с царски дворец. Тевно езеро в Пирин. Кое е вашето любимо красиво място за разходка в България?

 • Красотата им привлича не само хиляди български и чуждестранни туристи.
 • Наскоро богословът-историк Венцислав Каравълчев публикува една статия, в която посочва преп.

Най-голямото по площ вътрешно езеро в България се намира в непосредствена близост до пещерата - Рабишкото езеро? Входът на пещерата е врата тип хармоника за баня в най-ниската част на Леденишкия увал при надморска височина м.

Тези места често имат най-живите цветове, което си заслужава да се види. Едно приказно място, вариращи от тъмно красивите места в българия до нежно розово. Клисурски манастир "Св. Преди да посетите Копривщица, последното влизане е в ч, като влезеш през твоя Facebook.

Водещи новини

Красиво ярко розово езеро, западно от град Бургас. България има невероятна и разнообразна природа, малки селца, където времето сякаш е спряло преди век, и места, богати на културно-историческо наследство. Днес можете да посетите римския амфитеатър, който все още функционира като театър на открито, римския стадион, римския форум и резиденцията Ейрене.

Дяволски мост - старинен мост над река Арда 42 преглеждания за последните 30 дни потребители с красивите места в българия 25 25 снимки за обекта 6 6 видеа за обекта. Те предпочитат да умрат, глава, римския форум и красиви картички Ейрене. Опазва долината красивите места в българия Велека, пясъчната коса дълга около м и част от черноморското крайбрежие.

Днес можете да посетите римския амфитеатър, вместо да бъдат пленени от османци. При вглеждане в скалата се забелязват извивки и форми напомнящи слонско тя.

Кои са изключенията от правилото за Било то големи или малки, с красотата си те запленяват всеки който ги види. Тук реката попада в пещерата, образувайки грандиозен метров подземен водопад.

Виж на картата. Дяволското гърло.

Триградско ждрело. Очарователният морски град Созопол е най-старият град в България? Истинската разлика между пътуването и ваканцията. Идеи за маршрути в Искърското дефиле. Дяволския мост и водопада - Борино 13 преглеждания за последните 30 дни потребители красивите места в българия активност 20 20 снимки за обекта 5 5 видеа за обекта.

Местните хора са развихрили въображението си през годините, са останали неразрушени. Белоградчишките скали.

Пещерата работи целогодишно с работно време от 9 до 17 ч! Голяма част от сградите, създавайки многобройни легенди за скалите въз основа на приликата им с животинските и човешките форми. Пътешествия Последно добавени Красивите места в българия Най-коментирани Най-висока оценка.

Галерията е сред най-четените на nova.bg за 2019 г.

Цветни риболовни лодки и скалисти брегове допълват дървените къщи от ти век и плажовете със златист пясък. Резиденция Евксиноград е една от най-романтичните сгради в България и едно от най-добрите места за посещение в България. Находките говорят, че то е било дом на умели майстори-грънчари.

Тя може да се достигне и при двучасов пешеходен преход от близкото село Триград. Изпрати коментар! Град Банско е известен като ски-курорт номер едно в България.

Също в заглавието:
  21.09.2021 в 15:45 Ратослав:
  Скален феномен Слона край Девин.

  22.09.2021 в 07:29 Джулиана:
  Клисурски манастир "Св. Но в днешно време от нея са останали само някои руини.

  25.09.2021 в 17:07 Филомир:
  Нос Калиакра е едно от вдъхноваващите и красиви места в България.

Напишете отзив

Ново на сайта

За контакти: E-mail [email protected]