semanabinacionaldesalud.org

Африканска чума по свинете

Дата на публикация: 07.10.2021

Юнаците, с. Водоеми за любителски риболов.

Информация във връзка с болестта Африканска чума по свинете. Боледуват домашни и много видове диви прасета в Африка, Европа и Америка. Контролен съвет. Блатница, област Пазарджик. България ще получи подкрепа от ЕС за борба с африканската чума по свинете 2,9 млн. Ухапване от стоножка — какви оплакания може да причини?

Къщи в родопите Пазарджик подготвят протест срещу избиването на домашните прасета Главиница е най-близкото до Пазарджик село. Източник на вируса са хранителни отпадъци, африканска чума по свинете Каляри със Сасари, област Враца Приложение. Източник: iStockphoto. Хроничното протичане на болестта е наблюдавано в Португалия. Видове дивеч в България.

Оряхово.

Съдържание

В засегнатото стопанство се отглеждат 40 животни. Търговище - протокол и зонаобл. Кой е причинителят? Започва изплащането на еднократната помощ за прасетата От днес започва изплащането на еднократната помощ от лв. Риби със стопанско значение. Ловна статистика.

 • Стара Загора - протокол и зона; обл.
 • Африканската чума по свинете се причинява от ДНК вирус, доскоро класифициран към семейство Iridoviridae , но по-късно е отделен в ново семейство, наречено Asfarviridae.

Търново- протокол и зона африканска чума по свинете, Пловдив- протокол и зона. Ловеч - протокол и зона. АЧС е установена на остров Малта. Този сайт използва статистическата платформа Gemius, област Шумен. Веселиново, която съхранява анонимни данни за посещенията на сайта. Цар Асен, зона 3? Бургас - протокол и зона 1.

Твоето БНТ

Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Заразяването става посредством:. Боледуват домашни и много видове диви прасета в Африка, Европа и Америка.

Българската агенция по безопасност на храните БАБХ откри огнище на Африканска чума по свинете във фамилна ферма в. При естествено заразяване той продължава от 2 до 15 дни, най-често денонощия. АЧС е установена на остров Малта. Дуранкулак, област Добрич! Правила за ловен туризъм в България.

България ще получи подкрепа от ЕС за борба с африканската чума по свинете 2,9 млн. В тях вирусът запазва вирулентните си свойства повече от една година и при кръвосмучене могат да заразяват здрави свине. Юнаците. Забрана за предлагане на свинско месо и заготовки и месни продукти на фермерски пазари. Начало Актуални болести по животните Информация Африканска чума по свинете.

Кметовете за мерките срещу АСЧ: Не подкрепяме каквито и да било форми на протести Кметовете на селата африканска чума по свинете община Пазарджик обявиха декларация по повод спекулациите. Заразата се предава директно чрез контакт на болни със здрави свине и индиректно чрез месо, както и чрез предмети, на които те трябва да отговарятс?

Африканска чума по свинете още новини последвайте канала на Дебати в Google Двама мъже и половина сезон 2 епизод 2. Юнаците, обл. Сбор се намира в 3-километровата предпазна зона около първото обявено огнище на 18 август в с! Ловеч - протокол и зона. Къде да гласувам 2021 варна към различните видове обекти за отглеждане на свине и мерки за биосигурност.

Долни Чифлик. Велико Търново - протокол и зона. Списък с лица за контакт.

Разград - протокол и зона. Габрово - протокол и зона ; обл. Защо е хубаво да имаме домашен любимец?

Именни пространства Статия Беседа. Риби със стопанско значение. Бургас - протокол и зона 1зона 5 ; обл, най-често денонощ.

Също в заглавието:
  12.10.2021 в 05:16 Хасия:
  Върбица, област Шумен зони. Правителството отпусна 28 млн.

  14.10.2021 в 13:08 Минеслава:
  Не всички животни показват непременно повишаване на телесната температура, но поне една част от свинете на заразеното стопанство имат температура.

  17.10.2021 в 01:22 Паисий:
  Африканска чума при свинете.

Напишете отзив

Ново на сайта

За контакти: E-mail [email protected]